Šmorēta teļa gaļa
Gaļu krietni nomazgā, nosusina, ieberzē ar sāli, liek tad katlā, kur izkausētas pāris karotes sviesta un apcepina no abām pusēm brūnu. Nu pielej litru vāroša ūdens vai buljona, ka gaļa apmirkst, uzliek katlam vāku un šmorē līdz tā pilnīgi mīksta. Tad cepeti izņem, pieber mērcei miltus, pieliek skābu krējumu un savāra tumīgu mērci. Galdā pasniedz ar brūni ceptiem kartupeļiem un salātiem vai svaigiem gurķiem.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Sīpoli
- Buljons
- Milti - 1.tējkarote
- Skābs krējums - 1.ēd. karote
- Sviests - 2.ēd. karotes
- Teļa gaļa no pleca gabala - 2.kg
- Pipari
- Sāls