Pildīta teļa krūts
Gaļu nomazgā un atbrīvo no kauliem. Tad atgriež kādus 500 gr, ko samaļ kopā ar 100 gr speķa un piejauc tad rīvmaizi, olas, skābu krējumu, pētersīļu lapiņas, piparus un sāli. Pārējās gaļas gabalu izplata plāni uz galda, un pārklāj ar pagatavoto maisījumu. Tad gaļu cieši sarullē, galus ielokot un pārsienot ar baltu stipru diegu. Pēc tam sabrūnina pannā 100 gr sviesta, liek tanī gaļu un cep karstā krāsnī, pamazām pielejot 1 litru vāroša ūdens vai buljona. Kad cepetis mīksts, to liek bļodā, diegus rūpīgi noņemot, bet pannā pielej nedaudz auksta ūdens, atmiekšķē piecepumus, piejauc karoti miltu, karoti krējuma, pāris karotes tomātu biezeņa, piparus, sāli un uzvāra.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Pipari un sāls
- Speķis - 100.gr
- Sviests - 100.gr
- Rīvmaize - 100.gr
- Milti - 1.ēd. karote
- Skābs krējums - 4.ēd. karotes
- Tomātu biezenis - 2.ēd. karotes
- Olas - 2
- Buljons
- Pētersīļu lapiņas
- Teļa gaļa no priekšgabala - 2.kg