Jēra gaļas kotletes
Jēra gaļu samaļ kopā ar cūkas gaļu. Tad sacep sviestā smalki sagrieztu sīpolu, atdzesē un piejauc samaltai gaļai klāt, līdz ar rīvmaizi, skābu krējumu, sakultām olām, sāli, pipariem un pielej ari pāris karotes auksta buljona vai ūdens, visu labi krietni samīca par velkanu mīklu. Pēc tam to izveido kotletes, liek uz pannas un cep kotletes sviestā no abām pusēm brūnas. Galdā pasniedz ar šķovētām saknēm, zirnīšiem vai vārītiem kartupeļiem.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Sāls
- Pipari
- Sīpols
- Olas - 2.gab
- Sviests - 1.ēd. karote
- Skābs krējums - 2.ēd. karotes
- Rīvmaize - 100.gr
- Tauka cūkgaļa - 200.gr
- Jēra gaļa - 1.kg