Tievie spageti ar baklažāniem
Sastāvdaļas
- Baklažāni - 500.gr
- Sasmalcināts ķiploks - 1 1/2.tējkarote
- Olīveļļa - 3.ēd. karotes
- Sasmalcinātu pētersīļu - 2.ēd. karotes
- Savā sulā konservētu tomātu - 1 3/4.glāzes
- Sasmalcināti asie sarkanie pipari (vai mazāk - pēc garšas) - 1.tējkarote
- Sāls
- Tievie spageti - 500.gr
Baklažānu nomizo, apsāla un cep. Ķiplokus apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz sāk mainīt krāsu. Strauji maisot, pievieno pētersīļus, tomātus, asos piparus un 1/4 tējkarotes sāls. Neuzliekot vāku, cep apmēram 25 minūtes. Cepta baklažāna šķēles sagriež strēmelēs, pievieno mērcei un turpina cept vēl 2-3 minūtes. Sāli pievieno pēc garšas. Šo mērci var pagatavot vairākas dienas iepriekš un uzglabāt ledusskapī. Tievos spageti izvāra 4 l sālīta ūdens. Sasildītā bļodā ieliek nedaudz mērces, virsū liek izvārītus un nokāstus makaronus, tad uzlej pārējo mērci un ātri samaisa. Pasniedz nekavējoties.
Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.