Tievie spageti ar anšoviem un tomātu mērci
Ķiplokus viegli apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz sāk mainīt krāsu. Pievieno anšovus, pētersīļus un 30 sekundes sautē. Pievieno tomātus, 1/2 tējkarotes sāls, piparus. Maisot karsē 25 minūtes. Uzvāra 1 litru ūdens, pieber 1 1/2 ēdamkarotes sāls un ieliek spageti. Izvārītus makaronus nosusina, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, apmaisa un pasniedz.
Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Sagrieztu savā sulā konservētu tomātu - 1 1/2.glāze
- Sasmalcinātu pētersīļu - 2.ēd. karotes
- Sagrieztas anšovu filejas - 4.gab
- Olīveļļa - 1/3.glāzes
- Sasmalcināti ķiploki - 1.tējk.
- Svaigi samalti pipari - 6-8.šķipsniņas
- Tievie spageti - 500.g