Teļa gaļas rollklopsis ar rīsiem
Gaļu sagriež šķēlēs pirksta biezumā, labi izdauza, bet tā ka šķēles paliek veselas. Tad izvāra rīsus pusmīkstus, 1 litrā ūdens, pieliekot karoti sviesta un sāli. Nu katru gaļas šķēlīti apklāj rīsiem, sarullē, aptin rullīšus ar diegu, sabrūnē pannā karoti sviesta un cep tad tos no visām pusēm brūnus. Pēc tam liek tos katliņā, pārlej ar pannā atlikušo sviestu. Pannā ielej drusku ūdens, atmiekšķē piecepumus un pielej tad katliņā klāt. Katliņā pielej vēl vārošu ūdeni, ka gaļa tiek pilnīgi segta, uzliek vāku un šmorē tik ilgi, kamēr rullīši gatavi. Tad sarindojot tos glīti bļodā, diegus visus rūpīgi noņem. Bet pie mērces katliņā pieliek karoti miltu un pāris karotes skāba krējuma un ja vēlas ari pāris karotes tomātu biezeņa un uzvāra. Pagatavoto mērci pārlej pār klopsīšiem un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Rīsi - 200.gr
- Sīpols
- Tomātu biezenis - 2.ēd. karotes
- Skābs krējums - 2.ēd. karotes
- Sviests - 2.ēd. karotes
- Milti - 1.ēd. karote
- Mīksta teļa gaļa - 1 1/2.kg
- Pipari
- Sāls