Spageti ar tunzivs mērci
Vēl kāda recepte, kas palīdzēs ēdienkartē ieviest zivis!
Ķiplokus apcep olīveļļā, līdz tie nedaudz maina krāsu. Pieber pētersīļus, apmaisa un karsē vēl apmēram pusminūti. Pievieno sagrieztus tomātus un to sulu, rūpīgi apmaisa un lēni sautē uz ļoti mazas uguns 25 minūtes.
Kamēr mērce vārās, tunzivs konserviem nolej eļļu, fileju saspaida ar dakšiņu. Zivi pievieno gatavajai mērcei un rūpīgi samaisa. Karsē vēl 5 minūtes. Sāli un piparus pieber pēc garšas.
Gatavā mērcē iemaisa sviestu. Makaronus vāra 4 litros sālīta ūdens, nokāš, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa.
Maltītes turpinājumā var pasniegt jebkuru zivju ēdienu, kurā nav krējuma vai lomām mērces.
Avots: Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Sasmalcināti ķiploki - 1/2.tējk.
- Olīveļļa - 5.ēd. karotes
- Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēd. karotes
- Sagriezti savā sulā konservēti tomāti - 2.glāzes
- Eļļā konservēta tunzivs fileja (bez eļļas) - 300.g
- Sāls
- Svaigi samalti pipari - 6.šķipsnas
- Sviests - 3.ēd. karotes
- Spageti - 500.gr