Klasika: kāpostu tīteņi
Kāpostu tīteņi ir patiesi vienkārši gatavojama maltīte, tajā pašā laikā tā izskatīsies izsmalcināti un garšos debešķīgi!
Pildījumam: vāritos rīsus samaisa ar malto gaļu, pievieno sāli, piparus, olu, var arī kaltētu dillīti, pētersīļus.
Kāposta galviņu ieliek palielākā traukā un aplej ar verdošu ūdeni tā, lai kāposts būtu zem ūdens.
Patur pāris minūtes, ņem laukā un uzmanīgi ņem nost kāposta lapas tā, lai tās paliktu veselas.
Veselajās kāposta lapās pilda rīsus ar malto gaļu, aizloka un liek sakarsētā cepeškrāsni 200 grādu temperatūrā apmēram uz 15 minūtēm.
Katliņā ielej nedaudz ūdens, pievieno tomātu mērci.
Var pievienot piparus, zaļumus. Ļauj uzvārīties. Ņem no cepeškrāsns tīteņus un uzmanīgi ievieto katliņā, sautē uz lēnas uguns apmēram 25-30 minūtes.
Pasniedz siltus tīteņus ar vārītiem kartupeļiem.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
- Olas - 2.gab
- Kaposts vesels - 1.gab
- Maltā gaļa(vislabak cukgala,bet var ari liellopa) - 200.gr
- Vārīti rīsi - 200.grami
- Tomātu mērce
- Garšvielas