Kartupeļu un jēra gaļas sacepums
Izmēģini jaunu sacepuma recepti!
Gaļu sagriež kubveida gabaliņos, sakarsētās taukvielās sacep, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, seleriju, pētersīļu saknes un turpina cept, līdz gaļa un dārzeņi mīksti, tad uzkaisa sāli, piparus, iemaisa tomātu mērci, pierīvē ķiploku. Vārītus kartupeļus sastrādā masā, pievieno sāli, saputotas olas, sakapātus pētersīļu zaļumus. Ietaukotā veidnē liek kartupeļu biezeni, vidū iespiež padziļinājumu, ieliek sagatavoto gaļas un dārzeņu maisījumu, veidojot apkārt kartupeļu masas valni, pārliek ar sviesta piciņām, cepeškrāsnī cep apmēram pusstundu. Piedevām — salāti.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Tomātu mērce
- Vārīti kartupeļi - 10.gab
- Olas - 4.gab
- Liesa jēra gaļa - 600.gr
- Taukvielas - 4.ēd. karotes
- Maza selerija - 1.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Pētersīļi
- Pipari
- Sāls