Cūkgaļa ar āboliem
1.Pannā sakarsē 2 ēd.k. eļļu. Apcep smalki sagrieztu sīpolu līdz
zeltainai krāsai.
2.Ābolus sagriež šķēlēs un pievieno sīpoliem, apcep līdz gatavi,
mīksti.
3. Masu liek blenderī, pievieno sāli, piparus, rīvmaizi, salviju -
visu sakuļ biezenī.
4.Gaļu sagriež tā, lai izveidojas "paladziņš", virsū liek ābolu
masu un izsmērē pa visu gaļu. Gaļu tin ruletē, apsien ar diegu, lai
neizjūk.
5. Cep karstā cepeškrāsnī 20 min., vēlāk samazina teperatūru līdz
160 grādiem un turpina cept 45-60min.
Sastāvdaļas
- Citrona miziņa
- Salviia
- Rīvmaize - 5-6.ēd.k.
- Eļļa - 3-4.ēd.k.
- Āboli - 2.lieli
- Sīpols - 1.gab
- Cūkgaļas kakla karbonade - 1.kg
- Sāls
- Pipari