Pikantas aknas
Aknas sagriež šķēlēs, izdauza, izveido garenas kotletes, pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, cep sviestā brūnas un sakārto bļodā. Uz pannas sacep sīki sagrieztu sīpolu, uzlej ūdeni, atvāra piecepumu, izkāš. Izkāstam pieliek miltu tumi, krējumu, citrona sulu, uzvāra un pārlej pār aknām.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Citrona sula - 1.ēd. karote
- Aknas - 1.kg
- Sviests - 100.gr
- Milti - 50.gr
- Sāls
- Pipari
- Ūdens - 1.glāze
- Sīpols - 1.gab
- Milti - 1.ēd. akrote
- Skābs krējums - 2.ēd. karotes