Cūkgļas karbonāde ungāru gaumē
Runā, ka šīs receptes pirmssākumi meklējami Ungārijā.

FOTO: Shutterstock.com
Gardas karbonādes pamatā ir ļoti svaiga gaļa.
Karbonādi sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem, apviļā miltos, apcep uz pannas brūnu.
Apcepto karbonādi pārlej ar mērci, kuru pagatavo no krējuma, buljona, tomātu masas un gurķa, sutina krāsnī 10—15 minūtes.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Gurķis - 1.gab
- Skābs krējums - 2.ēd. karotes
- Tomātu masa - 1 - 2.ēd. karotes
- Karbonāde - 1.kg
- Buljons - 1.glāze
- Milti - 3.ēd. karotes