Cūkas šķiņķis sīpolu mērcē
Šķiņķi sagriež šķēlēs, izdauza, pārkaisa ar sāli un pipariem, cep taukos vai sviestā brūnas. Sacepina gaiši brūnus sīpolus, pieliek miltus, krējumu, pielej buljonu, uzvāra, pārlej pār izcepto šķiņķi un pasniedz ar kartupeļu biezputru vai ceptiem kartupeļiem.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Taukvielas
- Krejums - 2.ēd. karotes
- Svaigs cūkas šķiņķis - 1.kg
- Sīpoli - 200 līdz 400.gr
- Buljons - 2.glāzes
- Milti - 1.ēd. karote
- Sāls