Frikadeles ar makaroniem
Maizi izmērcē pienā. Sīpolu notīra un sasmalcina. Malto gaļu sajauc ar sīpoliem, sāli, pipariem. Gaļas masu atstāj uz 10-15 min., tad ar mitrām rokām saveļ frikadeles. Pannā sakarsā eļļu un frikadeles vienmērigi apcep no visām pusēm. Šampinjoniem nolej marinādi, sagriež uz pusēm un apcep. Sēnēm pārkaisa miltus un apcep, pielej ūdeni un, nepārtraukti maisot, uzvāra. Pievieno atlaidinātus zaļos zirnīšus un sautē 3-4 min. Pievieno vīnu un ļauj mērcei uzbriest. Uzvāra ūdeni, kam pievienota sāls, liek makaronus un vāra gatavus. Makaronus liek uz šķīvja, pārlej ar mērci un pievieno frikadeles. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Sastāvdaļas
- Makaroni - 600.gr.
- Ūdens - 400.ml
- Milti - 2.ēd.k.
- Konservēti šampinjoni - 250.gr
- Eļļa - 4.ēd.k.
- Sāls, pipari
- Sinepes - 1.ed.k.
- Sīpols - 1.gab
- Ola - 1.gab
- Piens - 50.ml
- Baltmaizes šķēlītes (vēlamas pacietas) - 2.gab
- Maltā gaļa - 600.gr
- Baltvīns - 50.ml
- Saldēti zaļie zirnīši - 200.gr.