Kartupeļu, kāpostu un sardeļu sacepums
Kartupeļus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs un taukvielās kopā ar sīpolu sacep. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtām kartupeļus, ripiņās sagrieztas desas (tās iepriekš var apcept), izsautētos kāpostus, kam pievienots sasmalcināts ķiploks, pipari. Sakārtotiem produktiem pārlej krējumu, pārliek speķa šķēlītes, cep cepeškrāsnī. Sacepumu var gatavot arī no vārītiem kartupeļiem.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Sāls
- Krejums - 4.ēd. karotes
- Ķiploks
- Pipari
- Kartupeļi - 5.gab
- Sardeles - 5.gab
- Sīpoli - 5.gab
- Taukvielas - 5.ēd karotes
- Skābēti sautēti kāposti - 500.gr
- Speķis - 100.gr
- Rīvmaize