Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

Krāsnī var cept visus Latvijas dārzeņus, kas atrodami pagrabā vai nopērkami tirgū: burkānus, kartupeļus, topinambūrus, bietes, kāļus, ķirbjus, kabačus, selerijas saknes un citus.

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavošana: 
Dārzeņus nomazgā, nosusina un ar visu mizu liek karstā cepeškrāsnī uz sausas un tīras pannas. Cep 200 grādu temperatūrā. Bietes un burkāni cepsies aptuveni divdesmit minūtes, savukārt kāļi, ķirbji un citi mīkstāki dārzeņi — aptuveni 10 minūtes.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Bietes - 500.gr
  • Burkāni - 500.gr
  • Mazie tomati - 500.gr
  • Timiāns - 1.tēj.k.
  • Koriandra sēklas - 1.tēj.k.
  • Eļļa - 6-8.ēd.k.
  • Balzāmetiķis - 2-3.tēj.k.
  • Sāls, pipari
  • Topinambūrs