Cepeškrāsnī cepti dārzeņi
Krāsnī var cept visus Latvijas dārzeņus, kas atrodami pagrabā vai nopērkami tirgū: burkānus, kartupeļus, topinambūrus, bietes, kāļus, ķirbjus, kabačus, selerijas saknes un citus.
Pagatavošana:
Dārzeņus nomazgā, nosusina un ar visu mizu liek karstā cepeškrāsnī uz sausas un tīras pannas. Cep 200 grādu temperatūrā. Bietes un burkāni cepsies aptuveni divdesmit minūtes, savukārt kāļi, ķirbji un citi mīkstāki dārzeņi — aptuveni 10 minūtes.
Sastāvdaļas
- Bietes - 500.gr
- Burkāni - 500.gr
- Mazie tomati - 500.gr
- Timiāns - 1.tēj.k.
- Koriandra sēklas - 1.tēj.k.
- Eļļa - 6-8.ēd.k.
- Balzāmetiķis - 2-3.tēj.k.
- Sāls, pipari
- Topinambūrs