Kraukšķīgais medus cālis

Garšo gan lieliem, gan maziem. 

Īsts gardums!

FOTO: Shutterstock.com

Īsts gardums!

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja bez ādas
  • Sojas mēra - 2 ēdamkarotes
  • Kartupeļu ciete - 2 ēdamkarotes
  • Sīpols - 1 gab.
  • Kukurūzas eļļa cepšanai
  • Tomātu mērce - 4 ēdamkarotes
  • Medus - 1 ēdamkarote
  • Sezama sēklas
     

 

Pagatavošana:

Vispirms vistas fileju jāsagriež garenos gabaliņos.

Gabaliņus ieliek bļodā vai šķīvī, uzlej nedaudz sojas mērces, apmaisa. Turpinot maisīt, pieliek cieti. Noliek ievilkties.

Nomizo sīpolu, sagriež palielos gabalos. Atstājam uz griežamā dēļa līdz tie būs nepieciešami.

Reklāma
Reklāma

Katlā ielej eļļu, liek gaļu bet nedrīkst likt visu uzreiz jāliek pa kādiem 5 gabaliņiem, citādi gaļa salips vienā lielā kamolā. Vāra kamēr kļūst brūni.

Izvārītos gabaliņus liek uz salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu.

Pannā ieber sīpolus un aptuveni 1 minūti apcepina – pavisam nedaudz. Maisot pielej tomātu mērci. Uzreiz pievieno 1 ēdamkaroti medus. Maisa kamēr medus izkūst.

Kad medus ir izkusis pieber iepriekš apcepto vistu un sajauc ar mērci.

Pieber sezamu, samaisa un gatavs!