Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sātīgais kartupeļu sacepums gan vakariņām, gan pusdienām.
Sastāvdaļas:
- Kartupeļi
- Sīpoli
- Tomāti
- Maltā gaļa
- Krejums
- Sāls
- Garšvielas pēc gaumes un garšas
Pagatavošana:
Nomizotus kartupeļus sagriež apmēram 5mm biezās šķēlēs.
Malto gaļu apcep kopā ar garšvielām. Sīpolus sagriež un apcep.
Tomātus sagriež ripiņās. Visas sastāvdaļas liek čuguna "pīlē" kārtās sākot ar kartupeļiem.
Katru kārtu apkaisa ar sāli un garšvielām (pēc vajadzības).
Kad viss ir salikts pārlej ar krējumu (ja krējums ir biezs, var atšķaidīt nedaudz ar ūdeni).
Liek cepeškrāsnī cepties uz 45 minūtēm. (kamēr kartupeļi mīksti).