Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Sātīgais kartupeļu sacepums gan vakariņām, gan pusdienām.
Ja vēlies, vari pārkaisīt arī ar sieru.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies, vari pārkaisīt arī ar sieru.

 

Sastāvdaļas:

  • Kartupeļi
  • Sīpoli
  • Tomāti
  • Maltā gaļa
  • Krejums
  • Sāls
  • Garšvielas pēc gaumes un garšas

 

Pagatavošana:

Nomizotus kartupeļus sagriež apmēram 5mm biezās šķēlēs.

Reklāma
Reklāma

Malto gaļu apcep kopā ar garšvielām. Sīpolus sagriež un apcep.

Tomātus sagriež ripiņās. Visas sastāvdaļas liek čuguna "pīlē" kārtās sākot ar kartupeļiem.

Katru kārtu apkaisa ar sāli un garšvielām (pēc vajadzības).

Kad viss ir salikts pārlej ar krējumu (ja krējums ir biezs, var atšķaidīt nedaudz ar ūdeni).

Liek cepeškrāsnī cepties uz 45 minūtēm. (kamēr kartupeļi mīksti).