Kartupeļu, siļķu un gaļas sacepums 1
Ziemā ēdam sātīgi!
Nomērcētu, iztīrītu siļķu fileju, sīpolus un gaļu samaļ, pieliek piparus. Ietaukotā veidnē liek kārtu šķēlēs sagrieztu vai skaidās sarīvētu vārītu kartupeļu, kārtu sagatavotās siļķu masas, atkal kartupeļus utt., pārlej ar sakulto olu un krējuma vai piena maisījumu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar sviesta piciņām, sacep. Pasniedz ar salātiem.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Krējums vai piens - 200.gr
- Olas - 2.gab
- Sviests - 1.ēd. karote
- Pipari
- Sīpoli - 2.gab
- Siļķes - 400.gr
- Vārīta gaļa - 200.gr
- Vārīti kartupeļi - 5.gab
- Rīvmaize