Rīvētu kartupeļu un vistas gaļas sacepums
Kartupeļu masai nospiež sulu, pielej karstas taukvielas ar saceptiem sīpoliem, pieliek sāli, olu dzeltenumus. Vārīto vistas gaļu sasmalcina vai samaļ, ietaukotā veidnē kārtām liek kartupeļu masu un vistas gaļu, virsējā kārtā liek kartupeļu masu, uz tās — taukvielu piciņas, sakarsētā cepeškrāsnī cep. Saputo olu baltumus, pieliek tiem nedaudz sāls, ķimenes vai muskatriekstu un, kad sacepumam izveidojusies brūna garoziņa, uzliek olbaltuma masu un vēl cepeškrāsnī karsē, līdz olas baltums vietām kļūst gaiši dzeltens. Sacepumu pasniedz ar krējumu vai krējuma mērci.
A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Muskatrieksts vai ķimenes
- Rīvēti kartupeļi - 1.l
- Vārīta vistas gaļa - 1/2.l
- Taukvielas - 100.gr
- Sīpols - 1.gab
- Olas - 3.gab
- Sāls
- Krejums