Šķiņķa pudiņš
Grūbas mērcē ūdenī 1—2 stundas. Izmērcētas grūbas ar sviestu, sīki sagrieztu selerijas sakni un nedaudz ūdens savāra biezputrā. Gatavām grūbām pieliek olas, sagrieztu šķiņķi, sāli pēc garšas, sajauc, saliek formā un cep apmēram 1 stundu. Pasniedz ar tomātu mērci.
Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)
Sastāvdaļas
- Selerijas sakne - 1.gab
- Sviests - 1.ēd. karote
- Krejums - 1.ēd. karote
- Šķiņķis - 300.gr
- Olas - 2.gab
- Grūbas - 400 līdz 500.gr
- Sāls.pēc garšas