Olās cepts cūkas šķiņķis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sālītu vai žāvētu cūkas gaļu sagriež šķēlēs, apdauza ar āmuru, apcep no abām pusēm brūnu. Apcepto gaļu saliek formā, pārlej ar sakultu olu, pienu un miltu maisījumu, pārkaisa ar zaļumiem un cep krāsnī gatavu. Pasniedzot sagriež gabalos. Ja gaļa stipri sāja, tad pirms cepšanas to nomērcē.

 

Marija Leiše. Kā sarīkot viesības un ko celt galdā. Izdevniecība Zinātne, 1995. (Oriģinālizdevums 1936)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 2.desertkarotes
  • Piens - 1/2 līdz 2.glāzes
  • Olas - 2 līdz 3.gab
  • Cūkas cepetis - 600.gr
  • Pētersīļu zaļumi - 2.ēd. karotes
  • Sāls