Kartupeļu veltnis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Karstai kartupeļu masai pievieno garšvielas, olas dzeltenumus, miltus, visu izmaisa, bet necenšas sastrādāt mīklā. Uz samitrinātas drānas masu izplāj pirkstu biezā kārtā, pārziež ar sakultu olu baltumu, vidū uzliek veselas nolobītas olas vai sasmalcinātas desiņas, zaļumus, sviestā saceptu sīpolu. Paceļot drānas malas, satin veltni, liek ar šuvi uz leju ietaukotā pannā, vienlaikus atbrīvojot no drānas. Veltņa virsmu sadursta ar dakšiņu, pārziež ar olu, karstā cepeškrāsnī cep, līdz virsma dzeltena. Pasniedzot galdā, novieto uz piemērota iegarena trauka, apkārt liek sautētus dārzeņus, zaļumus, piedevai — mērce, salāti.

A.Kļaviņa. 444 kartupeļu ēdieni. Izdevniecība Avots, 1986.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Taukvielas
  • Zaļumi
  • Desiņas vai cieti vārītas olas
  • Pildījumam:
  • Milti - 1.ēd.karote
  • Pipari
  • Sasmalcināti zaļumi - 1.ēd. karote
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Sāls
  • Vārītu kartupeļu masa - 2.glāzes
  • Sīpols
  • Pārziešanai ola