Rīvētu kartupeļu pīrādziņi
Kartupeļus nomizo un uz smalkas rīves sarīvē. Nospiež sulu. Pievieno kartupeļu miltus, kas radušies, nostādinot noputotu sulu, un nedaudz sāls. Samīca. No kartupeļu masas uz plaukstas veido nelielus plācenīšus, vidū liek nedaudz gaļas, kas apcepta ar sīpolu, sāli un pipariem. Pīrādziņus liek verdošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeld. Izņem no ūdens, notecina un apsusina. Sakarsētā eļļā, pīrādziņus apgrozot, apcep. Pasniedz ar krējumu vai brūkleņu ievārījumu.
Sastāvdaļas
- Sāls, pipari.pēc garšas
- Kartupeļi - 12.gab.
- Žavēta cūkgaļas krūtiņa - 250.gr
- Sīpols - 1.gab.
- Eļļa.cepšanai