Spageti ar ķiplokiem un eļļu
Mērci var paspēt pagatavot laikā, kamēr uzvārās makaronu ūdens. Kad katliņš uzlikts uz uguns, uz pannas uzlej 1/2 gl. olīveļļas, pieber 2 tējkarotes sāls, pievieno ķiplokus un cep, līdz ķiploki ir tumši zeltaini. Izvārītus un nokāstus makaronus liek sasildītā bļodā, pārlej ar aromatizēto eļļu, pārkaisa ar pētersīļiem un pipariem un samaisa. Makaronus apslaka ar ēdamkaroti nekarsētas olīveļļas un pasniedz galdā. Ieteikums: Maltītes turpinājumā nav ieteicami ēdieni ar asu ķiploku garšu un maigas mērces.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
- Spageti vai tievo spageti - 500.gr
- Sāls pēc garšas
- Sasmalcināti ķiploki - 2.tējkar.
- Olīveļļa makaronu apslacināšanai - 1.ēd. karote
- Olīveļļa - 1/2 .glāze
- Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. karotes