Cepti makaroni rigatoni ar gaļas mērci
6 personām
Sakarsē cepeškrāsni. Makaronus vāra 4 litros sālīta ūdens, vārīšanas beigās tiem jābūt nedaudz stingrākiem nekā citus ēdienus gatavojot. Izvārītus makaronus nokāš caurduri un liek bļodā. Makaroniem pievieno gaļas mērci, bešamela mērci, 4 ēdamkarotes rīvēta siera, rūpīgi samaisa. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē (tajā ēdiens tiks pasniegts galdā), pārziež ar sviestu, pārkaisa ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm rīvēta Parmas siera un 10 minūtes cep cepeškrāsnī. Gatavam sacepumam pirms pasniegšanas ļauj dažas minūtes nostāvēties.
Bešamela mērces recepti var apskatīt Mērces/Siltās mērces/Bešamela mērce
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Makaroni rigatoni vai citi īsi cauruļveida formas makaroni - 500.g
- Sāls.pēc garšas
- Svaigi sarīvēta parmas siera - 6.ēd. karotes
- Sviests - 2.ēd. karotes
- Bešamela mērce - 1.glāze
- Gaļas mērce boloņiešu gaumē - 1.glāze