Cepti makaroni rigatoni ar gaļas mērci

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

6 personām

Sakarsē cepeškrāsni. Makaronus vāra 4 litros sālīta ūdens, vārīšanas beigās tiem jābūt nedaudz stingrākiem nekā citus ēdienus gatavojot. Izvārītus makaronus nokāš caurduri un liek bļodā. Makaroniem pievieno gaļas mērci, bešamela mērci, 4 ēdamkarotes rīvēta siera, rūpīgi samaisa. Masu liek ar sviestu ieziestā veidnē (tajā ēdiens tiks pasniegts galdā), pārziež ar sviestu, pārkaisa ar atlikušajām 2 ēdamkarotēm rīvēta Parmas siera un 10 minūtes cep cepeškrāsnī. Gatavam sacepumam pirms pasniegšanas ļauj dažas minūtes nostāvēties.

Bešamela mērces recepti var apskatīt Mērces/Siltās mērces/Bešamela mērce

 

Reklāma
Reklāma

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

 

Sastāvdaļas

  • Makaroni rigatoni vai citi īsi cauruļveida formas makaroni - 500.g
  • Sāls.pēc garšas
  • Svaigi sarīvēta parmas siera - 6.ēd. karotes
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Bešamela mērce - 1.glāze
  • Gaļas mērce boloņiešu gaumē - 1.glāze