Uz oglēm cepta zivs adrijiešu gaumē
Pagatavo zivi itāliešu gaumē.

FOTO: Shutterstock.com
Iztīrītas un nomazgātas zivis nosusina un apsāla no abām pusēm. Zivis sakārto traukā, pārlej ar olīveļļu un citronu sulu, pārkaisa ar rīvmaizi un rozmarīnu. Marinē 1-2 stundas istabas temperatūrā, laiku pa laikam zivis apgrozot, lai tās labāk piesūktos ar marinādi. Labākam aromātam uz oglēm uzmet lauru lapu. Restes ar zivīm novieto 10-15 cm virs oglēm un cep no abām pusēm, kamēr tās gatavas. Cepšanas laikā zivis apslaka ar marinādi.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Rozmarīns - 1/2.tējkar.
- Rīvmaize - 6.ēd. kar.
- Citronu sula - 2.ēd. kar.
- Olīveļļa - 1/4.gl
- Sāls - 2.tējkar.
- Zivis - 1 - 1 1/2.kg
- Lauru lapas - 1 - 2.gab
- Citrona miziņa