Uz oglēm cepta zivs adrijiešu gaumē

Pagatavo zivi itāliešu gaumē. 

FOTO: Shutterstock.com

Iztīrītas un nomazgātas zivis nosusina un apsāla no abām pusēm. Zivis sakārto traukā, pārlej ar olīveļļu un citronu sulu, pārkaisa ar rīvmaizi un rozmarīnu. Marinē 1-2 stundas istabas temperatūrā, laiku pa laikam zivis apgrozot, lai tās labāk piesūktos ar marinādi. Labākam aromātam uz oglēm uzmet lauru lapu. Restes ar zivīm novieto 10-15 cm virs oglēm un cep no abām pusēm, kamēr tās gatavas. Cepšanas laikā zivis apslaka ar marinādi.

 

Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rozmarīns - 1/2.tējkar.
  • Rīvmaize - 6.ēd. kar.
  • Citronu sula - 2.ēd. kar.
  • Olīveļļa - 1/4.gl
  • Sāls - 2.tējkar.
  • Zivis - 1 - 1 1/2.kg
  • Lauru lapas - 1 - 2.gab
  • Citrona miziņa