Uz oglēm cepta zivs adrijiešu gaumē
Pagatavo zivi itāliešu gaumē.
Iztīrītas un nomazgātas zivis nosusina un apsāla no abām pusēm. Zivis sakārto traukā, pārlej ar olīveļļu un citronu sulu, pārkaisa ar rīvmaizi un rozmarīnu. Marinē 1-2 stundas istabas temperatūrā, laiku pa laikam zivis apgrozot, lai tās labāk piesūktos ar marinādi. Labākam aromātam uz oglēm uzmet lauru lapu. Restes ar zivīm novieto 10-15 cm virs oglēm un cep no abām pusēm, kamēr tās gatavas. Cepšanas laikā zivis apslaka ar marinādi.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Rozmarīns - 1/2.tējkar.
- Rīvmaize - 6.ēd. kar.
- Citronu sula - 2.ēd. kar.
- Olīveļļa - 1/4.gl
- Sāls - 2.tējkar.
- Zivis - 1 - 1 1/2.kg
- Lauru lapas - 1 - 2.gab
- Citrona miziņa