Bucatini ar šķiņķi, tomātiem un asajiem pipariem - itāļu pastas ēdiens
Sīpolus sviestā un eļļā apcep zeltaini brūnus. Pievieno šķiņķi un cep apmēram minūti. Pievieno tomātus, piparu, 1 1/2 tējkarotes sāls. Cep apmēram 25 minūtes uz vidējas uguns. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli. Makaronus izvāra 4 litros sālīta ūdens, liek sasildītā bļodā, pārlej ar mērci, uzkaisa rīvētos sierus un samaisa. Asu ēdienu cienītāji var pievienot vēl Romano sieru un sāli, taču jāraugās, lai siers nepārmāktu visus pārējos aromātus: tiem ir jāapvienojas pikantā buķetē. Ieteikumi: Kā ideāla uzkoda var noderēt itāļu salami (cieti žāvēta desa). Pēc makaroniem var pasniegt ceptas gaļas ēdienus ar izteiktu, pikantu garšu.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Vidējs sasmalcināts sīpols - 1.gab
- Sviests - 2.ēd. kar.
- Augu eļļa - 3.ēd. kar.
- Liela, salmiņos sagriezta, nežāvēta šķiņķa šķēle - 1.gab.
- Konservēti tomāti - 1 1/2.glāze
- Neliels, sasmalcināts asais pipars - 1/2 līdz 1.gab.
- Sāls.pēc garšas
- Bucatini (resni spageti ar tukšu vidu) - 500.gr
- Romano siers - 1.ēd. kar.