Uz iesmiem ceptas garneles
Garneles vari cept uz grilpannas vai uz grila. Tās pasniedz kūpoši karstas uz iesmiem.
Garneles notīra, nomazgā un nosusina. Lielā bļodā sajauc abas eļļas un rīvmaizi un ieliek garneles. Pievieno pētersīļus, ķiplokus, sāli, piparus un rūpīgi samaisa. Garneles marinē istabas temperatūrā vismaz 20 minūtes. Iemarinētas garneles uzdur uz iesmiem (vēlams ne vairāk kā 5 uz viena). Cep uz iepriekš sagatavotām oglēm 3 minūtes no vienas puses, 2 - no otras. Ja garneles ļoti maziņas, cepšanas laiku saīsina. Garneles pasniedz kūpoši karstas uz iesmiem. Garnējumam izmanto citrona šķēlītes.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Nelielas garneles - 700.gr
- Olīveļļa - 3 1/2.ēd. kar.
- Augu eļļa - 3 1/2.ēd. kar.
- Rīvmaize - 2/3.glāzes
- Sasmalcināti ķiploki - 1/2.tējkar.
- Sāls - 3/4.tējkar.
- Sasmalcināti pētersīļi - 2.tējkar.
- Svaigi samalti pipari - 5 līdz 6.šķipsniņas
- Citrona miziņa