Makaroni penne ar tomātu mērci un kaltētām savvaļas sēnēm

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

 

Sēnes izmērcē 30 minūtes 1 glāzē silta ūdens. Izmērcētas sēnes noskalo aukstā ūdenī, mērcējamo ūdeni izkāš. Sīpolus apcep eļļā un sviestā gaiši zeltainus. Pievieno šķiņķi un cep vēl pāris minūtes. Pievieno sagrieztus tomātus un to sulu, sēnes, mērcējamo ūdeni, 1/4 tējkaroti sāls, piparus un, neuzliekot pannai vāku, cep vēl 45 minūtes. Mērci maisa ar koka karoti. Izvārītus un nokāstus makaronus liek sasildītajā bļodā, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz kopā ar Parmas sieru. Ieteikumi: Otro ēdienu vēlams pasniegt tādu, kura sastāvā nav tomātu vai sēņu.

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. kar.
  • Savvaļas sēnes - 30.gr
  • Augu eļļa - 1.ēd. kar.
  • Sviests - 4.ēd. kar.
  • Salmiņos sagriezts, nežāvēts šķiņķis - 2.ēd. kar.
  • Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu) - 1 1/2.gl.
  • Sāls.pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Makaronu - 500.gr