Omlete itāļu gaumē ar sieru
Olas kuļ, kamēr dzeltenumi un baltumi pilnībā sajaukušies. Pievieno sāli, piparus, sieru un sakuļ kopā ar olām. Pannā uzkarsē sviestu, kad tas uzputo, uzlej olas un cep uz iespējami mazas liesmas. Pēc 15 minūtēm, kad olas ir gandrīz pilnībā sarecējušas un šķidra ir tikai omletes virspuse, to apgriež otrādi. Omletei jābūt labi izceptai, bet ne apbrūninātai. Gatavu omleti liek uz sasildīta šķīvja un sagriež gabalos kā torti. Ieteikumi: Itālijā omleti parasti pasniedz vakariņās, kas ir dienas vieglākā maltīte. Olas aizstāj gaļu un pirms tām ēd vieglu zupu vai šķēlēs sagrieztu šķiņķi. Mēs esam pieraduši pie omletes kā pie universāla, jebkurā dienas laikā baudāma ēdiena. Tā labi iederas ari vieglās pusdienās.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Lielas olas - 6.gab
- Sāls - 1/4.tējkar.
- Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
- Svaigi sarīvēts siers - 1.glāze
- Sviests - 3.ēd. karotes