Risotto ar kaltētām savvaļas sēnēm
Sēnes 30 minūtes mērcē siltā ūdenī. Kad ūdens kļūst tumšs, sēnes izņem, ūdenī izkāš un noliek malā. Sēnēm jābūt nevainojami tīrām un izmirkušām. Uzvāra buljonu. Sīpolus apcep 2 ēdamkarotēs sviesta un eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi, bet ne brūni. Pievieno rīsus un apmaisa. Turpmāk rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kad rīsi sautējušies 10-12 minūtes, tiem pievieno izmērcētās sēnes un 1/2 glāzi ūdens, kurā sēnes mērcētas. Turpmāk rīsiem pievieno sēņu ūdeni, kad tas izbeidzies - buljonu. Kad rīsi gatavi, tiem pievieno atlikušo sviestu un rīvētu sieru. Sāli pieber pēc gaišas. Visbeidzot pieber piparus un samaisa. Pasniedz sasildītā traukā. Kā piedevu galdā liek bļodiņu ar rīvētu sieru. Ieteikumi: Šajā gadījumā vieglāk pateikt, kādi ēdieni nebūtu ieteicami maltītes turpinājumam. Jāizvairās no ēdieniem ar ļoti izteiktu, specifisku garšu, kā ari no ēdieniem, kuros izmantotas sēnes.
P.S. Risotto pamatrecepti atradīsi: Siltie ēdieni/Rīsi,griķi, lēcas u.c. /Risotto pamatrecepte
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sāls.pēc garšas
- Augu eļļa - 3.ēd. kar.
- Sviests - 4.ēd. kar.
- Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. kar.
- Mājās gatavota vistas buljona vai buljona koncentrāta - 1.l
- Kaltētas savvaļas sēnes - 300.gr
- Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
- Nevārīti rīsi - 2.glāzes
- Svaigi sarīvēts parmas siers - 1/4.glāze