Sīpolu sitenis

FOTO: Shutterstock.com

 

Gaļu sagriež ieslīpās šķēlēs, pa vienai katrai personai un stipri izklapē no abām pusēm. Tad apsāla, liek uz pannas sakarsētos taukos un cep abas puses brūnas. Kad visas šķēles izceptas un no pannas noņemtas, tad taukos apcep brūnus arī ripiņās sagrieztus sīpolus, un gatavus uzliek uz izceptajām gaļas šķēlēm. Pēc tam pannā ieliek vēl taukus, pieber drusciņ miltus, izmaisa, pielej ūdeni vai vislabāk buljonu un uzvāra. Beidzot pieliek vēl skābu krējumu, uzvāra un pārlej tad gaļai. Klāt dod parasti vārītus kartupeļus.

Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Skābs krējums - 200.gr
  • Sīpoli - 300.gr
  • Milti - 2.ēd. karotes
  • Liellopa gaļas mīkstums (fileja) - 1.kg
  • Taukvielas
  • Ūūdens, vai vislabāk buljons, mērcei