Ceptas teļa aknas
Aknas noplucina 3—5 minūtes vārošā ūdenī, noņem plēvi, sagriež šķēlītēs, izdauza viegli ar gaļas āmuru un apkaisa ar sāli un pipariem. Tad aknu šķēlītes apmērcē sakulstītā olā, apvārta miltos un cep sviestā uz ātras uguns no abām pusēm brūnas. Jāņem stingri vērā, ka aknas uz lēnas uguns cept nedrīkst, jo tad tās top sīkstas. Kad aknu šķēlītes visas izceptas, tās sarindo glīti bļodā, un apliek plānām citrona šķēlītēm, bet pannā pie atlikušā sviesta pievāra 3 karotes skāba krējuma un pārlej aknām. Galdā pasniedz ar kartupeļu biezputru vai vārītiem kartupeļiem.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Sāls
- Teļa aknas - 1.kg
- Skābs krējums - 3.karotes
- Milti - 1.karote
- Ola - 1.gab
- Pipari
- Sviests - 1.karote