Ātrais klopsis
Ātrā gaļas klopša recepte no grāmatas "Praktiskā pavārgrāmata" (Oriģinālizdevums 1935).
Sastāvdaļas
- Sīpoli - 2.gab
- Buljons - 1.glāze
- Skābs krējums - 3.karotes
- Milti - 1.karote
- Sviests - 1.karote
- Pipari
- Sāls
- Maltā gaļa
Gatavošana:
- Gaļu samaļ smalki mašīnā vai izmanto nopirktu malto gaļu.
- Sacepina sviestā sīpolus, pielej glāzi buljona, pietumē karoti miltu, piemaisa skābu krējumu, pieliek piparus un sāli un savāra tumīgu mērci, kurā ber pamazām samalto gaļu klāt un, pastāvīgi maisot, vāra 8—10 minūtes, kamēr gaļa mīksta.
- Galdā pasniedz ar vārītiem sausiem kartupeļiem.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)