Zoss cepetis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Zosi izveido šādi: piesien kājas stilbiņus pie ķermeņa, lai tie cepot neapdeg. Ieberzē ar sāli, liek cepeškrāsni un apcep lielā karstumā bruņu, pielej nedaudz, verdoša ūdens. Tad pievieno garšsaknes (sīpolus, burkānus, pētersīļus, selerijas), sāli, piparus, lauru lapas un cep, bieži aplaistot, līdz gatava, jaunas zosis cepas 1-1,5 stundas, vecākas — 2-3 stundas. Cepeti mazliet atdzesē un sadala. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, cepeša taukiem, sautētiem skābiem kāpostiem.

 

Avots: Helmas klubiņa pavārgrāmata. - R.: Jumava, 2008

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls
  • Garšsaknes - 25.g
  • Zoss (2 līdz 2,5 kg) - 1.gab
  • Pipari
  • Lauru lapas