Risotto ar sparģeļiem

FOTO: Inese Stuģe

 

Sparģeļus nomazgā un izvāra. Novārījumu liek atdzesēties. Atdzisušus sparģeļus sagriež apmēram 1 cm garos gabaliņos. Novārījumam pielej buljonu (tā, lai iznāktu 5 glāzes šķidruma) un uzvāra. Sīpolus apcep 3 ēdamkarotēs sviesta un eļļā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pieber sparģeļus, maisot sautē 2 minūtes. Pievieno rīsus, samaisa un pielej buljonu. Turpmāk rīkojas, kā norādīts risotto pamatreceptē. Kad rīsi izsautējušies, tiem pieber sāli, piparus, noņem no uguns un iemaisa atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta, rīvētu sieru un sasmalcinātus pētersīļus. Pasniedz sasildītā traukā kopā ar rīvētu sieru.

P.S. Risotto pamatrecepti atradīsi: Siltie ēdieni/Rīsi,griķi, lēcas u.c. /Risotto pamatrecepte

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Sāls.pēc garšas
  • Augu eļļa - 3.ēd. karotes
  • Sviests - 5.ēd. karotes
  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd. karotes
  • Mājās gatavots buljons vai buljona koncentrāts tik daudz, lai kopā ar sparģeļu novārījumu būtu - 5.glāzes šķidruma
  • Svaigi sparģeļi - 450.g
  • Sasmalcināti pētersīļi - 1.ēd. karote
  • Rīsi - 2.glāzes
  • Rīvēts parmas siers - 1/2.gl