Pienā sautēta cūkas fileja

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kombinācija cūkgaļa un piens parasti tiek uztverta ar lielu neuzticību, kas pazūd, līdzko ēdiens ir pagaršots. Šādā veidā pagatavota cūkgaļa ir neparasti sulīga un nešķiet trekna. Sviestu un eļļu uzkarsē katlā. Kad sviests uzputo, tajā liek gaļu ar treknumu uz leju un apbrūnina. Ja sviests kļūst tumši brūns, liesma nekavējoties jāsamazina. Pievieno sāli, piparus un pienu. Piens jāpielej ļoti lēni, lai tas nepārskrietu pāri katla malām. Līdzko piens uzvārījies, samazina liesmu, uzliek vāku un sautē 1 1/2-2 stundas. Gaļu laiku pa laikam pagroza. Ja nepieciešams, pielej vēl pienu. Kad gaļa mīksta, mērcei jābūt biezai, recekļainai, riekstu brūnā krāsā. Ja mērce pārāk gaiša, katlam jānoņem vāks un brīdi strauji jākarsē, līdz mērce sabiezējusi. Gaļu noliek uz dažām minūtēm atdzesēties, tad noņem auklu un sagriež pirksta biezuma šķēlēs. Mērcei nosmeļ liekos taukus, pieber sāli pēc garšas, pielej 2-3 ēdamkarotes karsta ūdens un uzkarsē. Gaļu pasniedz pārlietu ar mērci.

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa - 2.ēd. karotes
  • Cūkas šķiņķis ar nelielu treknuma kārtiņu (šķiņķis jānotin ar auklu) - 1.kg
  • Sāls - 1.tējkar.
  • Sviests - 2.ēd. karotes
  • Svaigi samalti pipari - 3 līdz 4.šķipsniņas
  • Piens - 2 1/2.glāzes