Sautēta teļa fileja citronu mērcē
Uzkarsē eļļu un 2 ēdamkarotes sviesta. Taukvielām jābūt ļoti karstām, lai gaļa ātri apceptos. Pretējā gadījumā tā būs sīksta un cieta. Miltos apvārtītu gaļu liek uz pannas karstā eļļā un sviestā. Gaļu ātri apcep no abām pusēm gaiši brūnu, liek uz šķīvja un pārkaisa ar sāli un samaltiem pipariem. Pannu noņem no uguns, pielej citronu sulu, nokasa pannas dibenam pielipušo masu, pieliek 2 ēdamkarotes sviesta, pieber pētersīļus, samaisa. Gaļu ieliek mērcē, apgroza no abām pusēm, ātri uzkarsē, bet nesautē. Sagatavotu gaļu liek uz šķīvja un pārlej ar mērci, garnē ar citrona šķēlītēm.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sāls un pipari pēc garšas
- Milti - 3/4.glāzes
- Teļa fileja, kas sagriezta plānās šķēlēs un nedaudz izdauzīta - 450.g
- Sviests - 1/4.glāzes
- Augu eļļa - 2.ēd. kar.
- Citronu sula - 2.ēd. kar.
- Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. kar.
- 1/2 plānās šķēlītēs sagriezts citrons