Sautētas teļa aknas ar sīpoliem venēciešu gaumē
Aknas sagriež plānās šķēlēs, novelk ādiņu un izgriež lielās cīpslas. Aknas var sadalīt kumosa lieluma gabaliņos. Sīpolus 15-20 minūtes cep eļļā. līdz tie kļūst brūni, un ar putu karoti noņem no pannas. Nekādā gadījumā nedrīkst sīpolus nosmelt kopā ar eļļu. Eļļu strauji uzkarsē un liek tajā aknu šķēles (vai gabaliņus). Aknas ātri apcep no abām pusēm un apkaisa ar sāli un pipariem, liek kopā ar sīpoliem siltā traukā un pasniedz karstas.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Augu eļļa - 3.ēd. karotes
- Plānās šķēlītēs sagriezts sīpols - 3.glāzes
- Sāls pēc garšas
- Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
- Teļa aknas - 700.g