Cepts cālis ar rozmarīnu
Sakarsē cepeškrāsni. Cāļa vēderā liek ķiplokus un pusi rozmarīna, iekaisa sāli un nedaudz piparu.
Putna ārpusi ieberzē ar sāli, pipariem, 1/2 eļļas devas un apkaisa ar atlikušo rozmarīnu.
Atlikušo eļļu lej pannā, liek tajā cāli un cep cepeškrāsnī.
Ik pēc 15 minūtēm cāli aplaista ar taukiem un sulu no pannas.
Cep apmēram 1 stundu, kamēr veidojas brūngana, kraukšķīga garoziņa. No krāsns izņemtu cāli liek iepriekš sasildītā traukā.
Mērcei nosmeļ taukus, pielej 1 -2 ēdamkarotes karsta ūdens, strauji uzkarsē, pārlej cālim un pasniedz karstu.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari - 3.šķipsniņas
- Sāls pēc garšas
- Cālis (apmēram 1 kg) - 1.gab
- Ķiploku daiviņas - 3.gab
- Augu eļļa - 1/4.glāzes
- Kaltētas rozmarīna lapas - 1. tējk. (ar kaudzi)