Biezpiena un rīvētu kartupeļu pankūkas
Kartupeļu pankūkas var gatavot dažādi. Piedāvājam recepti, kur kartupeļiem pievieno biezpienu. Patiešām gardi un sātīgi.
Kartupeļiem nedaudz nospiež sulu. Kartupeļus samaisa ar biezpienu, olu dzeltenumiem, pieliek sāli, cukuru un stingri saputotus olu baltumus. Ar karoti uz pannas sakarsētās taukvielās liek nelielas pankūkas un cep no abām pusēm dzeltenas. Pankūkas pasniedz ar krējumu vai saldskābiem džemiem.
Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986
Sastāvdaļas
- Cukurs
- Rīvēti kartupeļi - 2.glāzes
- Biezpiens - 200.g
- Olas - 3.gab
- Sāls
- Taukvielas