Teļa fileja ar tomātiem

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ķiploku daiviņas apbrūnina eļļā. Gaļu apmērcē miltos un liek uz pannas. Viegli no abām pusēm apbrūnina. Parasti gaļu cep ne ilgāk kā 1 minūti no katras puses. Miltos gaļa jāiemērc tieši pirms likšanas uz pannas, jo samirkuši milti slikti apbrūninās. Apceptu gaļu liek uz šķīvja, uzkaisa sāli un samaltus piparus. Pannas šķidrumam nosmeļ cik iespējams daudz tauku, pievieno vīnu un nokasa pannas dibenam pielipušo masu, ātri uzvāra, pievieno izšķīdināto tomātu pastu, pieliek sviestu, apmaisa un karsē, līdz mērce sabiezējusi. Mērcei pievieno oregano un kaperus, apmaisa un uz brīdi ieliek gaļu, ātri apgroza un liek atpakaļ uz šķīvja. Pārlej ar mērci. Pasniedz nekavējoties. Ieteikumi: Šo otro ēdienu var pasniegt pēc jebkuras zupas, risotto vai makaroniem. Vēlams, lai pirmais ēdiens būtu bez tomātu mērces. Ideāla piedeva ir eļļā sautēti dārzeņi.

 

Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Baltvīns - 1/3.glāzes
  • Kaperi - 2.ēd. kar.
  • Oregano - 1/2.tējkar.
  • Augu eļļa - 2 1/2.ēd. kar.
  • Sviests - 1.ēd. kar.
  • Ķiploka daiviņas - 3.gab
  • Teļa fileja, kas sagriezta plānās šķēlēs un nedaudz izdauzīta - 450.g
  • Milti - 3/4.glāzes
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi samalti pipari - 4 - 5.šķipsniņas
  • Tomātu pasta, , kas izšķīdināta 1/2 glāzē silta ūdens - 4.ēd. kar.