Cepam klasisko itāļu lazanju!
Izmēģini ko itālisku - lazanju!
No sākuma jānoskaidro, kādu lazanju gribam pagatavot - veģetāro, siera vai gaļas. Pagatavošanas veids visām ir vienāds, atšķiras tikai pildījumi. Ņemam sacepumu veidni. Izklājam ar lazanjas plāksnītēm, tad liekam pildījumu. Ja tā ir gaļas, tad malto gaļu jau iepriekš apcepam kopā ar tomātiem savā sulā, liekot klāt sīpolus, sēnes un garšvielas. Siera lazanjai liek parmezāna, fetas, mozzarella vai citus sierus, klāt liekot spinātus. Tātad - lazanjas plāksnītes, pildījums, lazanjas plāksnītes. Tā atkārto kādas 3 - 4 reizes. Pārlej ar mērci un uzkaisa sieru. Cep 200-220 grādos 30 - 40 min. Lai labi garšo:)
Sastāvdaļas
- Maltā gaļa - 250.gr
- Mizoti tomāti savā sulā - 800.gr
- Lazanjas plāksnītes - 250.gr
- Mērcei:
- Sviests - 60.gr
- Milti
- Piens - 500-600.gr
- Pildījumam:
- Dārzeņi - 450.gr
- Dažādi sieri - 300.gr