Grilēta zivs saldā citrona marinādē
* Iztīra zivi (zvīņas var netīrīt) un ierīvē ar rupjo sāli. * Sasmalcini dilles, estragonu, izspied no citroniem sulu. * Samaisi citrona sulu ar cukuru, rūpīgi samaisa un pievieno pārējās marinādei paredzētās sastāvdaļas. * Pārklāj zivis ar marinādi un atstāj ievilkties uz 35-45 min. * Liec zivis uz uzkarsēta grila. Cep no abām pusēm līdz zivs gatava. Nesatraucies, ka apdeg zvīņu puse - zvīņas gardo gaļu pasargā no apdegšanas.
Recepti iesūtīja: Inga Akmentiņa-Smildziņa, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece
Sastāvdaļas
- Dilles
- Estragons (ja vēlas)
- Sāls - 1/4.tējk.
- Brūnais cukurs - 1.ēd.k.
- Citroni - 2.gb
- Vārāmā sāls
- Malti pipari (var būt gan melnie, gan baltie)
- Karpa (vai cita zivs)