Kurzemes stroganovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gaļu sagriež, izdauza, sagriež strēmelītēs. Speķim nogriež ādu, sagriež strēmelītēs, sajauc ar pārējo gaļu un cep taukos uz ātras uguns. Izkausē sviestu, pieber miltus, izmaisa, pielej buljonu, tomātu biezeni, uzvāra, pieliek krējumu, sāli, ieliek apceptu gaļu un pasniedz ar kartupeļiem.

Recepte no grāmatas: Brokastis, pusdienas, vakariņas.- Rīga: Olna, 1999.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Tomātu biezenis - 1/2.glāze
  • Sāls
  • Sviests
  • Skābs krējums - 50.g
  • Liellopa fileja - 400.g
  • Teļa gaļa - 300.g
  • Cūkgaļa - 200.g
  • Žāvēts speķis - 100.g
  • Milti - 2.karotes
  • Buljons