Makaroni ar maltās gaļas un dārzeņu mērci
Sagriež sīpolus un uzliek uz pannas apcepties. Tad piegriež papriku, tomātus kubiciņos un liek pie sīpoliem sautēties. Sagriež marinētus šampinjonus, samaisa ar kukurūzu un liek sautēties pie pārējām sastāvdaļām. Pieliek klāt vegetu, nedaudz kariju pēc garšas un sautē, kamēr viss paliek mīksts. Tad pieliek malto gaļu un neilgu laiku atkal sautē. Kad gaļa jau gandrīz gatava - mērcei pieliek krējumu ar kečupu un sautē tik ilgi, kamēr uzmet burbuli. Tad mērci pievieno izvārītiem jebkāda veida makaroniem.
Sastāvdaļas
- Marinēti šampinjoni - 250.g = 1 burciņa
- Maltā gaļa (vislabāk cūkgaļa, bet var arī liellopa) - 500.gr
- Tomāti - 3-4.gab
- Konservēta kukurūza - 1.bundziņa
- Paprika (sarkana vai dzeltena) - 2.gab
- Palieli sīpoli - 5.gab