Sautēta jēra gaļa ar kadiķogām
Šī ēdiena pamatā ir gaļa, dārzeņi, vīns un garšvielas. Nav vajadzīgs sautējamais šķidrums vai taukvielas. Gaļa pati rada sulu, kurā tā tiek sautēta. Visas ēdiena sastāvdaļas liek katlā un sautē cepeškrāsnī apmēram 2 stundas. Pēc katrām 45 minūtēm gaļa jāapgroza. Ap šo laiku gaļa ir izdalījusi krietnu šķidruma daudzumu. Katlam noņem vāku un palielina liesmu. Turpina sautēt vēl 1 1/2 stundu. Gaļai jābūt ļoti mīkstai. Ja mērcē pārāk daudz šķidruma, to strauji vāra, līdz liekais šķidrums iztvaikojis. Gatavai gaļai jābūt sulīgi brūnā krāsā. No uguns noņemtam katlam nosmeļ lieko mērces tauku kārtu. Ja ēdienu paredzēts pasniegt vēlāk, taukus atstāj un nosmeļ pēc uzsildīšanas.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Kadiķogas - 1 1/2.tējk.
- Rozmarīna lapas - 1/2.tējk.
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Sausais baltvīns - 1.glāze
- Sasmalcināta selerija - 1.ēdk.
- Sasmalcināti sīpoli - 2.ēdk.
- Sasmalcināti burkāni - 1.ēdk.
- Jēra ciska - 1200.g
- Svaigi samalti pipari - 4 - 6.šķipsniņas