Teļa gaļas veltnīši ar anšoviem un sieru
Pannā saberž anšovu filejas ar 2 ēdamkarotēm sviesta. Pievieno sasmalcinātus pētersīļus, tomātus, piparus un karsē, līdz mērce sabiezē. Gaļas šķēles apkaisa ar sāli, uzlej mērci, uzliek siera šķēli (tai jābūt nedaudz mazākai par gaļu) un, ielokot maliņas uz iekšu, veltnīti satin un notin ar diegu. Katlā izkausē atlikušo sviestu un liek tajā miltos apviļātus veltnīšus un apcep brūnus. Ja no veltnīšiem iztek siers, nevajag uztraukties - tas tikai bagātinās mērces garšu. Kad gaļa kļūst brūna, tai pielej vīnu un palielina liesmu. Vāra 2-3 minūtes, kamēr no vīna un gaļas sulas veidojas mērce. Gaļu liek siltā traukā un pārlej ar vīna mērci. Pasniedz nekavējoties. Ieteikumi: Uzkodās pirms teļa veltnīšiem visieteicamākais variants ir zivju ēdieni, piemēram, garneles ar eļļu un citronu, ceptas austeres ar eļļu un pētersīļiem. Pirmais ēdiens var būt spageti ar ķiplokiem un eļļu. Piedevās var pasniegt sautētus artišokus vai baklažānus.
Recepte no grāmatas:Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Kupināts siers - 200.g
- Sausais baltvīns - 1/2.glāze
- Sāls - 1/2.tējk.
- Teļa gaļas fileja (sagriezta plānās šķēlēs un izdauzīta) - 700.g
- Konservēti tomāti (bez sēklām un sulas) - 6.ēdk.
- Svaigi samalti pipari - 12.šķipsniņas
- Anšovu filejas - 8 - 10.gab
- Sasmalcināti pētersīļi - 1/4.glāze
- Sviests - 5.ēdk.
- Milti - 1/2.glāze