Sautētas cāļa aknas ar salviju
Aknām izgriež visus zaļos plankumus, atbrīvo no taukiem, nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Sīpolus apcep sviestā zeltainus, tad palielina liesmu un pievieno salvijas lapas un cāļa aknas. Nepārtraukti maisot, cep pāris minūtes, kamēr aknas zudē jēli sārto krāsu. Apceptas aknas pārvieto iepriekš sasildītā traukā. Pannas saturam pielej vīnu un strauji karsē, kamēr vīns gandrīz iztvaikojis. Karsēšanas laikā nokasa pannas dibenam pielipušo masu. Pielej sulu, kas izsūkusies no aknām uz šķīvja. Aknas liek atpakaļ pannā, apmaisa, pieber sāli, piparus un nekavējoties pasniedz galdā sasildītā šķīvī.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sāls pēc garšas
- Sausais baltvīns - 1/3.glāze
- Kaltētas salvijas lapas - 12.gab
- Sviests - 1/4.glāze
- Sasmalcināti sīpoli - 2.ēdk.
- Cāļa aknas - 700.g
- Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas